Hondengedragsdeskundige Nick Verleye : over mezelf en mijn honden

Mijn honden

Mijn eerste hond was een Golden Retriever. Hij overleed helaas al op zevenjarige leeftijd.

Mijn tweede hond was een bruine Newfoundlander. Hij werd bijna 11 jaar oud.

Mijn opleidingen en diploma's

De voorbije jaren volgde ik volgende door de Vlaamse Gemeenschap erkende ondernemersopleidingen :

Zelfstandig hondeninstructeur (2007 - 2009)
Pakwerker (waakhonden) (2010 - 2011)
Hondengedragsdeskundige (2012 - 2013)

Voor de drie opleidingen slaagde ik telkens met een zeer mooi resultaat. Ik beschik dus over de gecertificeerde getuigschriften. Een erkend getuigschrift of diploma herkent u aan het logo van de Vlaamse Gemeenschap (zie fotoreeks hierboven). Uiteraard blijf ik mij bijscholen.

Eenzelfde deskundigheid en gedrevenheid mag u van mij verwachten bij de begeleiding en training van uw hond.

Mijn ervaring

Van 2006 tot 2012 was ik instructeur in een gerenommeerde hondenschool.

In 2008 besloot ik om mijn zelfstandige zaak als hondeninstructeur op te starten. In de voorbije jaren heb ik mij toegelegd op het geven van advies, gehoorzaamheidstraining, opvoeding, het africhten van waakhonden, het geven van workshops in basisscholen en het aanpakken van gedragsproblemen (gedragsdeskundige).

Om nog meer inzicht te verwerven in het gedrag van de gedomesticeerde hond, bezocht ik in 2010 de stad Athene in Griekenland, om daar het natuurlijk gedrag van de vele straathonden te bestuderen.

Tevens was ik ook enkele jaren docent en stagebegeleider in de opleiding zelfstandig hondeninstructeur bij het Vlaams Agentschap voor Ondernemersvorming.

Als docent in de opleiding zelfstandig hondeninstructeur was ik tevens betrokken bij de opstart van de opleiding hondengedragsdeskundige. Uiteindelijk besloot ik in 2012 om niet te fungeren als docent in die nieuwe opleiding, maar om die zelf te volgen als cursist. Mijn doel: de klant nog vakkundiger kunnen bijstaan als gediplomeerd gedragsdeskundige.

Sedert 2019 treed ik occasioneel op als gerechtsdeskundige voor justitie.

Werkwijze:

Bij de diverse trainingen ga ik steeds op een positieve, doch realistische manier te werk. Het welzijn van uw hond primeert altijd.

Afhankelijk van uw vraag spreken we af op een locatie in Oostende (bv. gehoorzaamheidstraining) of bij u thuis (bv. probleemgedrag). Uiteraard kan hiervan worden afgeweken op uw verzoek.

U mag rekenen op een professionele dienstverlening op maat van u en uw hond. 

Vragen? Neem gerust contact op via de site en ik antwoord u dan zo snel mogelijk.